Све новости

18. октобар, 2022.

За набавку информатичке опреме 50.000 КМ

Ректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин и градоначелник Бање Луке Драшко Станивуковић потписали су, 18. октобра 2022. године, уговор о новчаној подршци од 50.000 КМ, а које ће бити искоришћене за набавку информатичке опреме.

По ријечима ректора Гајанина, ради се о набавци опреме за информатичку салу смјештену у Универзитетском рачунарском центру Универзитета у Бањој Луци.

„Конкретно, ријеч је о набавци рачунара, лаптопа, штампача, пројектора, таблета и камера за салу коју користе студенти Медицинског факултета, Природно-математичког факултета, те студенти који похађају наставу на Архитектонско-грађевинско-геодетском факултетуˮ, казао је ректор Гајанин.

Градоначелник Станивуковић наводи да је Универзитет у Бањој Луци значајан за Бању Луку, те је  Град спреман да пружи несебичну подршку његовом раду и развоју. 
Како је рекао градоначелник Драшко Станивуковић, осим потписивања овог уговора, на састанку у Градској управи било је ријечи и о будућој сарадњи.

Поред ректора и градоначелника, догађају је присуствовао и проректор за материјалне и људске ресурсе Универзитета проф. др Далибор Кесић, те савјетница градоначелника за културу и социјалну политику Мирна Савић-Бањац, као и овлашћени потписник Одјељења за друштвене дјелатности Данијела Кајкут. 

Извор фотографија: Град Бања Лука
 

21. јун, 2022.

Унапређење рада Информационог система Универзитета у Бањој Луци

Радни састанак о унапређењу могућности и рада Информационог система Универзитета у Бањој Луци одржан је 17. јуна 2022. године у просторијама Рачунског центра Универзитета у Београду.

Како је договорено, основна идеја унапређења система је повећање функционалности система за унос радова и научних остварења запослених, потом побољшање модула који се односи на пројекте, те модула који се односи на израду базе научноистраживачке опреме и инфраструктуре. 

У плану је да се ради и на унапређењу функционалности двојезичне интернетске презентације Универзитета у Бањој Луци, а како би се на интернету повећала видљивост запослених, те оствариле везе са потенцијалним научноистраживачким партнерима из иностранства.

Испред Универзитета у Бањој Луци, састанку су присуствовали проректор за научноистраживачки рад и развој проф. др Мирослав Малиновић и руководилац Универзитетског рачунарског центра Александра Гаћина, док су испред Рачунског центра састанку присуствовали управник проф. др Бошко Николић, савјетник проф. др Милош Цветановић и његови сарадници. 

Састанак са деканом Гвоздићем

Поред радног састанка, Малиновић и Гаћина су се истог дана састали и са деканом Електротехничког факултета Универзитета у Београду проф. др Дејаном Гвоздићем, са којим је разговарано о досадашњој и јачању будуће сарадње.

18. април, 2022.

Борис Топаловић - Универзитет у Гранади

Као радник Универзитетског рачунарског центра у оквиру ЕРАЗМУС+ програма за размјену административног особља добио сам прилику да на 7 дана посјетим престижни Универзитет у Гранади.

Иако је то био период када је вирус корона био актуелан ова размјена се ипак реализовала у периоду од 21. до 23. марта 2022. године. У току студија на Природно-математичком факултету нисам имао овако сјајну прилику да посјетим други Универзитет и да се упознам са њиховим радом јер сам фокус ставио на испитне рокове те нисам имао представу шта све пропуштам и како овакав вид размјене оплемењује појединца, отвара нове видике и поглед на живот.

Морам признати да сам у почетку био доста несигуран јер нисам знао како ће то све изгледати и дали ћу се снаћи јер је то ипак већи град и четврти највећи Универзитет у Шпанији којег похађа око 80 000 студената. Међутим, након разговора са колегама из канцеларије за међународну сарадњу све сумње су биле отклоњене а у прилог томе иде и чињеница да волим много да путујем и упознајем друге културе.

Након што сам добио потврду од љубазног особља са Универзитета у Гранади да ће се размјена обавити у планирам периоду одмах сам почео процес резервације пута и смјештаја. Одлучио сам дан раније доћи у Малагу, град на самом југу Шпаније којег чине сунчане, пјешчане плаже и градска врева. Малага је град Pabla Picassa, јединgствених музеја прекрасних грађевина и узбудљиве историје. Послије кратког обиласка овог сунчаног града већ сутрадан сам присуствовао уводном предавању координатора међународне кредитне мобилности господина Joze Martinez Aroza. Hospital Real је историјски прекрасна грађевина која се данас користи као зграда Ректората.

Наредна четри дана била су више тематски обухваћена у смислу обуке ИТ особља. С обзиром да се Универзитет у Гранади састоји до 5 кампуса у Гранади и 2 измјештена кампуса у сјеверноафричким шпанским еклавама Сеута и Мелиља имао сам прилику да у току обуке посјетим два кампуса и упознам се са њиховом ИТ опремом. Врхунски стручњаци из различитих ИТ сектора представили су нам њихов начин рада, употребу савремених ИТ машина, хардверских и софтверских рјешења које су развили.

Оно што ме посебно одушевило у току моје посјете јесте љубазност особља и жеља да нам своје пројекте представе на најбољи начин. Много тога сам научио о савременим начинима рјешавања свакодневних ИТ проблема примјеном нових хардверских и софтверских модалитета.

Еразмус+ искуство је нешто што свака млада особа треба да доживи јер послије њега више ништа није исто. Оно утиче на развој личности, формирање мишљења, упознавање нових људи, усавршавање енглеског језик и учење шпанског језика.  Чврсто вјерујем да ћу имати прилику да се поново пријавим на овако сјајан пројекат и да доживим чари нове пустоловине.

03. јануар, 2022.

Одржан курс пословне информатике за административно особље Универзитета

Универзитетски рачунарски центар Универзитета у Бањој Луци одржао је у периоду од 1. децембра 2021. године до 30. априла 2022 године курс из пословне информатике за административно особље Ректората које је жељело да унаприједи своје способности и знања у кориштењу софтверских алата у пословне сврхе.

Током курса полазници су научили основе рада у програму за обраду текста, креирање табела и разних прорачуна у програму за табеларне прорачуне као и основне функције у програмима за презентацију и претраживање информација и употребу разних веб алата.

Предавања су била интерактивна, што је омогућило полазницима да активно учествују у процесу учења и да постављају питања. На самом крају курса уприличена је и додјела цертификата.

Курс је успјешно реализован што говоре и позитивне оцјене од стране полазника који су изаразили велико задовољство начином реализације курса, као и стеченим знањима које ће моћи примјенити у свом свакодневном пословном раду.

24. септембар, 2019.

Одржан састанак са продеканима за наставу

Проректор за наставу и студентска питања Универзитета у Бањој Луци проф. др Страин Посављак, 20. септембра 2019. године одржао је састанак са продеканима за наставу свих организационих јединица у саставу Универзитета.

Једна од тачака дневног реда овог састанка била је доградња информационог система. Било је ријечи о електронским испитним пријавама.

Продекани за наставу су информисани о достигнутом нивоу аутоматског генерисања листи одговорних наставника и сарадника, плана оптерећења и извјештаја о упису нове генерације студената.

Такође,  говорило се и  о управљању размјенама студената и о изради извјештаја о самовредновању студијских програма.

На крају је наглашена потреба за убрзаним активностима у вези са израдом елабората посвећених  релиценцирању (иновирању) постојећих студијских програма, а које су неке од организационих јединица планиране за 2019. годину.

05. април, 2019.

STINT пројекат: Делегација УНИБЛ на дводневном састанку

Делегација Универзитета у Бањој Луци, предвођена проректором за међународу и међууниверзитетску сарадњу проф. др Биљаном Антуновић, учествовала је на дводневном састанку у склопу међународног пројекта ''Јачање интернационализације на вискокошколским установама у Босни и Херцеговини'' (STINT), који је одржан у Брчком дистрикту.

На састанку одржаном 3. и 4. априла 2019. године у просторијама Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву са сједиштем у Брчко дистрикту, представљени су резултати који су остварени током трогодишњег трајања пројекта.

Резултати се огледају у анализи стања интернационализације и признавања квалификација у високом образовању, изради стратегија за интернационализацију, изради модела за признавање квалификација и његовим усвајањем на универзитетима, тестирању нових модела интернационализације и слично.

Универзитет у Бањој Луци с поносом је представио модул Међународна сарадња Интегрисаног информационог система Универзитета у Бањој Луци који ће да омогући: матичну евиденцију уговора о академској, пословно-техничкој и стручној сарадњи, матичну евиденцију признавања страних високошколских исправа, интерактивно објављивање конкурса и стипендија, као и могућност електронске пријаве за размјену особља и студената.

Иначе, организатор овог састанка је Универзитет у Источном Сарајеву.

Састанку су испред Универзитета у Бањој Луци поред проректора за међународну и међууниверзитетску сарадњу учествовали су и: Ђорђе Кењало, ма, стручни сарадник за размјену особља и студената, др Гордана Роквић, ванредни професор Пољопривредног факултета, др Дражана Тошић, доцент Рударског факултета, Драгана Зељић, ма, виши асистент Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета, Ђорђе Стојисављевић, ма, асистент и студенти Зоран Уљаревић, Милица Мијатовић и Сузана Обрадовић.

У пројекту STINT учествују сви јавни универзитети у Босни и Херцеговини, укључујући и Универзитет у Бањој Луци, као и три универзитета из држава Европске уније: KU Leuven - Универзитет из Лувена (Белгија), Buckingamshire New University - Нови универзитет из Бакингемшајера (Уједињено Краљевство Велике Британије и Сјеверне Ирске) и Instituto Politechnico do Porto - Политехнички универзитет Порто (Португал). Пројектни партнери су такође и Министарство просвјете и културе Републике Српске, Министарство образовања и науке Федерације Босне и Херцеговине, Агенција за развој високог образовања и обезбјеђење квалитета Босне и Херцеговине, Агенција за акредитацију високошколских установа Републике Српске, те Центар за информисање и признавање докумената из области високог образовања.

Координатор STINT пројекта је КУ Лувен, Белгија, а координатор активности партнера из Босне и Херцеговине је Универзитет у Источном Сарајеву. 

Више детаља о пројекту, партнерима и активностима видјети на http://stint-project.net/