SMART Board Интерактивна плоча

20.01.2010

 

SMART Board Интерактивна плоча

Агенција Medio Link  је у Универзитетском рачунарском центру Универзитета у Бањој Луци одржала презентацију о SMART Board или интерактивна плоча односно "паметна табла". То је ново наставно средство које умногоме може допринјети побољшању квалитета образовног процеса јер би, поред тога што мијења већину старих, било и од велике помоћи наставницима, који би уз њихову примјену, имали више времена да се посвете својим студентима.

 

Ова интерактивна табла служи за технолошку надоградњу модерног наставног процеса, а рад на њој могућ је са дистанце или директном методом.

Комуникација се одвија путем интерактивног екрана, а свака тачка на екрану је истоветна са онима на лаптопу, са којим је повезана. На њој постоји виртуелна тастатура и миш, па је принцип рада исти као на компјутеру. Такође постоји могућност конверзије ка свакој врсти медија као што су меморија, штампач или пројектор.

Помоћу интерактивне плоче SMART Board можете истражити страницу, направити презентацију из природних наука  или отићи на виртуалну екскурзију. На тај начин ћете побољшати мотивацију и ниво успјеха студената – учење на темељу истрживања постаје динамично учење.

 Са интерактивном  плочом SMART Board ћете уштедјети на времену и побољшати успјех сваког студента.

 


 

 

Више информација је на сајту www.smarttech.com/smartboard